Search

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Search

menoume-spiti

Γραφείο Υγείας, Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων

quote imageΗ ασφάλεια στην εργασία είναι μέλημα όλων μας!

Προληπτικά μέτρα και οδηγίες σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα εξάπλωσης του κορονοϊού, τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τις συστάσεις του ιατρού εργασίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, λαμβάνονται τα παρακάτω προληπτικά μέτρα και οδηγίες :

  1. Αναστολή συνεδρίων και εκδηλώσεων στους συνεδριακούς χώρους του Κέντρου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τέσσερις εβδομάδες. Για το ίδιο διάστημα αναστολή επισκέψεων σχολείων και μαθημάτων.
  2. Προσωπικό που εμφανίζει ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, ενδεικτικά: πυρετό, βήχα, δύσπνοια, συριγμό, πόνος στο στήθος να μην προσέρχεται στον χώρο εργασίας του αλλά να επικοινωνεί με τον γιατρό του, να παραμένει στο σπίτι του και να ενημερώνει τον ΕΟΔΥ ώστε να λαμβάνει τις κατάλληλες οδηγίες και ενημερώνει  τηλεφωνικά το Γραφείο Υγιεινής και Ασφάλειας του Κέντρου.
    Κατά την επιστροφή του στην υπηρεσία να προσκομίζει τη γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού του για τη δικαιολόγηση της απουσίας του.
  3. Δραστικός περιορισμός επαγγελματικών συναντήσεων του προσωπικού και όπου είναι εφικτό αντικατάσταση με τηλεδιασκέψεις.
  4. Αποφυγή επαγγελματικών ταξιδιών με εξαίρεση εκείνων για τα οποία υπάρχει εξαιρετικός λόγος και μετά από έγγραφη έγκριση από τον Διευθυντή Ινστιτούτου ή Προϊστάμενο Διεύθυνσης. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αίτησης μετακίνησης και η υπογραφή από το Διευθυντή είναι απαραίτητη ΠΡΙΝ την ημερομηνία της μετακίνησης.
    Ενημερώνουμε ότι δεν θα εγκρίνονται μετακινήσεις στις χώρες Κίνα, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Ιράν, Ιταλία.
  5. Το προσωπικό που πραγματοποιεί επαγγελματικό ταξίδι ή ταξίδι αναψυχής ή βρίσκεται ήδη σε ταξίδι, να θέτει εαυτόν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες πριν προσέλθει στην υπηρεσία εκτός και αν λάβει τη διαβεβαίωση από τον ΕΟΔΥ ότι είναι ασφαλές να επιστρέψει νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνει το Γραφείο Υγιεινής και Ασφάλειας του Κέντρου.
  6. Στους κοινόχρηστους χώρους του Κέντρου τηρούνται επιπλέον μέτρα υγιεινής με συχνές απολυμάνσεις των επιφανειών και των σημείων επαφής (π.χ. πόμολα).

Είναι αυτονόητο ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων ενισχύεται με τους αυτοπεριορισμούς που ο καθένας μας ξεχωριστά θέτει για τον εαυτό του, με γνώμονα το κοινό όφελος και όπλο τη λογική. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο και πάντα με τις συστάσεις της εποπτεύουσας αρχής και του ΕΟΔΥ, ενδέχεται στο μέλλον τα μέτρα να χρειαστεί να ενταθούν. Ακριβώς για αυτό το ενδεχόμενο συστήνεται σε όλους μας να λάβουμε πρόνοιες για πιθανή «εξ αποστάσεως» εργασία μετά από σχετική συνεννόηση και έγκριση από τους προϊσταμένους και τους Διευθυντές των Ινστιτούτων.

Το θέμα παρακολουθεί και διαχειρίζεται η διοίκηση του Κέντρου σε άμεση συνεργασία με το Γραφείο Υγιεινής και Ασφάλειας στο οποίο συμμετέχουν το Ιατρείο και ο Ιατρός Εργασίας.

Τηλέφωνο Γραφείου Υγιεινής και Ασφάλειας: 210 650 3023 / 6987 2171 88 (24/7)

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Μοιραστείτε το άρθρο: